PROGRAM WALKABOUT YB DATO’ SRI ISMAIL SABRI BIN YAAKOB, MENTERI KEMENTERIAN KEMAJUAN LUAR BANDAR DAN WILAYAH KE MAAHAD TAHFIZ AL-HIKMAH LILBANAT (PEREMPUAN), KANGAR, PERLIS

 

Program Walkabout YB Dato’ Sri Ismail Sabri Bin Yaakob, Menteri Kementerian Kemajuan Luar Bandar Dan Wilayah  telah diadakan seperti ketetapan berikut :-

Tempat :

Maahad Tahfiz Al-Hikmah Lilbanat (Perempuan)

Lot 8844 Batu 2 ½,

Jalan Kaki Bukit,

01000 Kangar, Perlis.

Tarikh :

31 Januari 2018 (Rabu).

Masa   :

12.30 tengah hari.

 

Pihak GIATMARA Negeri Perlis telah dipertanggungjawabkan melaksanakan projek Senggaraan Sistem Pendawaian dan Baikpulih Sekolah Tahfiz seluruh Negeri Perlis bagi tahun 2017 & 2018.

Sebanyak 6 buah Tahfiz telah dikenalpasti untuk disiapkan kerja-kerja tersebut pada tahun 2017 di seluruh Negeri Perlis termasuklah Maahad Tahfiz Al-Hikmah Lilbanat (Perempuan) Lot 8844 Batu 2 ½ , Jalan Kaki Bukit, 01000 Kangar, Perlis.

Kerja-kerja pemeriksaan dan senggaraan pendawaian bagi Tahfiz ini telah dimulakan pada 18 Disember 2017 dan siap pada 22 Disember 2017.

Lawatan Walkabout ini adalah bertujuan untuk meninjau kerja-kerja pemeriksaan & senggaraan pendawaian yang telah dilaksanakan oleh para pelatih GIATMARA sambil beramah mesra bersama warga Sekolah Tahfiz berkenaan.

Turut hadir bersama bagi menjayakan program ini ialah YAB Menteri Besar Perlis, Dato’ Seri Azlan Bin Man dan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Shahidan Kassim.